12 jun 2017

När gjorde du en omorganisation av familjen senast?

0 Kommentarer

Varför är vi så noga på jobbet?

I den värld vi idag lever i, måste vi vara beredda och öppna för att vårt arbetsliv kommer och enligt många bör omorganiseras, bytas tjänster och chefer regelbundet, för att kunna utvecklas, ha ett ledarskap som anpassas efter medarbetare och omgivningen.

Vi gör enkäter om hur vi tycker att arbetet fungerar, vad vi tycker om våra ledare och vad som inte fungerar, vi tar för givet att vi ska bli lyssnade på, få utvecklas och möjlighet att få ta större ansvar.

  • Hur ofta gör vi det som ledare för vår familj?
  • Hur ofta ber vi om feedback från våra barn?
  • Hur ofta stöttar vi våra barn i det som de vill utveckla och inte det vi tycker?
  • Hur ofta gör du en utvecklingsplan för ditt ledarskap?
  • Hur ofta gör vi en 10 års plan?
  • Hur ofta funderar vi på, vad vi måste göra för att alla ska vilja vara kvar i gemenskapen?
  • När satsade du tid och pengar på att utveckla ditt föräldraledarskap?

Det är nog inte så många av oss som tar vårt föräldraledarskap på så stort allvar att vi verkligen gör en ärlig och långsiktig satsning, där vi kan få möjlighet att göra något nytt, annorlunda och utmanade.

När vi är mitt i ”småbarnsåren” går det för många fort och vi hinner inte alltid tänka hur vårt agerande nu påverkar våra barn när de är större, men det är här vi borde stanna upp, lägga krut, för att skapa så goda förutsättningar som möjligt under tonårstiden. Hur ofta har vi inte hört eller sagt _- men, jag fattar inte att kommunen inte fattar att det är bättre och billigare att ta tag i problemen när de uppstår, istället för att vänta till det är riktigt illa.

Då är frågan, hur kommer det sig att vi som föräldrar ofta väntar för länge?

Jag önskar att  fler personer som på något sätt har ett föräldraledarskap, tog steget att släppa skuld, skam och känslan av hopplöshet och bytte det mot en nyfikenhet på ”vem är jag och vem behöver du” och hur kommer vi dit.

När vi gjort en förändring, när vi mår bättre och vi ser framåt, då ska vi fira, se vår förändring och njuta innan vi springer mot nästa utmaning. Vi har tid på oss, tänk på att vi lever länge och utvecklas hela tiden, allt ska inte vara perfekt nu, vi har många år på oss.

Önskar er alla en sommar där vi tar hand om vårt ledarskap i familjen.

 

[topp]

Lämna ett Svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *