28 jun 2017

Ska vi köpa nya plantor eller förädla de som överlevt

0 Kommentarer

När vi börjar längta eller när en förändring blir nödvändig, vill vi gärna att det ska ske nu och inte  i morgon eller om ett år.

Iver,  förväntan och en önskan efter något annat är en förutsättning för att få fart på de processer inom oss och inom vår familj om en verklig förändring ska till, en förändring där ingen pekas ut som syndabock eller problemet som ska lösas. En verklig förändring handlar många gånger om något djupare än nya rutiner vid sänggående eller konflikter kring kompisar osv.

Om jag går till läkaren med ”ont i ryggen”, får voltaren och ryggövningar att göra, men inget hjälper utan det bara blir värre. Om läkaren inte tittar på mina felaktiga skor och mina sneda höfter om ingen hjälper mig att stretcha ut höftböjaren, kommer ingen förbättring ske, utan jag kommer gå med min onda rygg.

Så kan även förändringsprocesser ta sig i uttryck och vi ser bara symptomen och de uppenbara problemet och de enkla, snabba lösningarna, så vi snabbt kan gå vidare, bli de lite snällare, gladare och piggare föräldern vi vill vara.

När vi ger oss in i en förändring, kan vi välja att använda oss av en person utifrån, någon vi inte känner, som inte känner oss. För en del är det lätt, självklart och skönt att få öppna upp och säga de saker vi inte kan säga till vår partner eller vänner. En del säger aldrig att jag gör det, det har dom inte med att göra, tänk om dom tycker jag är knäpp eller mitt problem är ju inte så farligt. så redan här krävs det mod och redan här sker utveckling. Bara genom att börja leta lämplig terapeut eller coach, har processen startat och viljan ökat. Grattis till de som kommit så lång.

Om ni vill göra en förändring i er familj, kommer det att innebära att du måste titta på dig och ditt agerande oavsett om familjen problem är ”bråkiga barn”, om ni kommer till mig, har jag en automatisk tanke ”barns reaktioner är alltid meningsfulla” det gäller bara att utforska vad det handlar om och från det göra förändringar.

När något händer/hänt

  • Sätt på dig dubbla glasögon, både barnglasögonen och detektivens utforskad och nyfikna och ta av dig dina gamla felinställda.
  • fundera på vad som hände, före under och efter.
  • blir det liknande reaktioner i andra situationer.
  • Vad gjorde du? hur var ditt humör på riktigt. (inte det du försökte visa upp)
  • Känn efter, vad hände med dig,

Prata nyfiket och utan skuld, sen när allt är lugnt. det kan hända att barnet redan glömt, men att det skaver i dig, titta närmare på skavet och utforska det, kan det vara här, du ska börja gräva efter förändringen och planera de härdiga växterna.

Tänk på att rötterna måste vara tillräckligt starka för att trädet ska stå stadigt och det syns inte uppe på ytan vad som sker där nere.

Varma Sommar Hälsningar Ulrika

Vissa saker fortsätter att växa fast de inte ska, förädla dessa väl

[topp]

Lämna ett Svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *