21 jun 2017

I denna ljuva sommartid, när glada barn är det vi vill ha.

0 Kommentarer

Nu kommer den tid som många längtar till, när vi ska ta dagen som den kommer, umgås med vänner och släkt och allt det med ett varmt och glatt JA!

Många har skjutit på sitt umgänge till sommaren, sparat pengar och lovat barn och partner att på semestern då ska vi göra allt det vi inte har haft tid och ork till under resten av året.

Frågan är om detta är optimalt för att vi ska må bra i familjen eller finns det andra sätt att lösa våra önskningar. För att ta reda på detta behöver vi känna efter inuti oss själva och lyssna på de nära och sedan ta ett beslut som gör att det känns stilla där inne.

  • Vet du vad du egentligen vill?
  • Varför vill du det?
  • Kan du skilja på dina behov och andras förväntningar?
  • Vilka förväntningar har resten av familjen?
  • Hur modig är du när det ska sägas? På en skala 1-10, hur troligt är det att du säger det till din familj?
  • Hur troligt är det att du vågar lyssna på din familj och ändra era planer?

Ofta vill du pröva något nytt i sommar, ett nytt recept, vi vill kanske byta ut köttburgaren till en vegburgare. Vi går en kurs, för att lära mig något nytt, barnen åker på läger, vi träffar nya bekantskaper, men hur ofta väljer vi att våga ändra vårt sätt att leda vår familj och oss själva.

Vi är alla nybörjare när vi prövar något nytt, det känns obekvämt och familjen kan undra vad som händer, men tillåt er att ta små steg, se hur det går, notera reaktionerna och fira, när det känns bra. Om vi förvånar oss att vara fotbollsproffs direkt, ger vi säkert upp innan vi ens har börjat, så se till att ha stort tålamod och tänk på att ni ska vara föräldrar resten av ert liv.

Vill ni ha en modig och kreativ utmaning i sommar, boka in familjecoachning. www.kragell.se

Att få välja smaken själv

[topp]

Lämna ett Svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *